Hiro Tanaka

(Tòquio, Japó, 1955)

La historia de la fotografia és la historia de l’home blanc viatjant pel món amb una càmera penjada del coll. Occident sempre ha explicat els altres. Bruno Latour reclama un antropologia simètrica que estudi la nostra societat tal com els antropòlegs clàssics van estudiar les anomenades societats primitives . Els altres, els no occidentals han de poder escriure i explicar el món.

Hiro Tanaka és un fotògraf japonès que fa uns quants anys que viu als Estats Units. Les fotografies del seu treball “Chicharron”  són una col·lecció de retrats, paisatges i natures mortes que capturen la vida quotidiana i els seus viatges pels Estats Units, Europa, Amèrica del Sud i Àsia. Objectes i fragments que combinen l’ordinari amb elements inusuals sota una atmosfera surrealista plena d’humor. 

Les seves imatges presentem textures brillants i colors altament saturats. Un estil que produeix una sensació d'absurd i, fins i tot, d'estranyesa. El que és quotidià és examinat sota la llum d'un cop de flaix despietat, una llum frontal contundent com un cop de puny.

La seva visió es caracteritza per aquestes juxtaposicions sorprenents i discordants que  busquen una constant sensació de desconcert i desplaçament.

Les fotos exposen el que és banal com el menjar -el chicharrón - amb el que és extraordinari per explicar la pèrdua d'orientació que pot portar un viatge a l'estranger. Unes fotografies plenes de caos que   suggereixen connexions aparentment aleatòries. Unes imatges separades en el temps i l'espai que interpreten el món sota la mirada subjectiva del fotògraf.

Plaça de Clavé (Mapa)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto