Manifest

*Nuu

Paraula catalana de gènere femení, núvol en llenguatge poètic.

 

La Nuu, Festival internacional de fotografia de Rubí, va néixer l’octubre de l’any 2015 amb la voluntat d’esdevenir una proposta sòlida que apropi els actuals corrents de la fotografia d’autor a la ciutadania remarcant la necessitat de les paraules per aproximar-nos al significat de les imatges.

La Nuu vol ser un espai de dinamització cultural del territori, alhora que té la intenció de convertir la pròpia ciutat de Rubí en un lloc de referència internacional dins l’àmbit de la fotografia.

La Nuu entén la imatge com a creadora de pensament i impulsora de reflexió crítica però, mai de manera isolada. Vol aprofitar l’impacte cultural que té la fotografia a la nostra societat per crear un vincle directe amb el territori.

Un museu a l’abast de tothom on es posa en valor la vinculació del territori i la cultura.

La fotografia arriba fins i tot a aquella gent que no vol mirar-la: perquè les imatges estan al carrer, estan a la ciutat. Formen part de Rubí.La Nuu té dos propòsits clars: portar el millor de la fotografiaa Rubí per gaudi i aprenentatge de tots i, alhora,dimensionar el nom de la ciutat cap a l’exterior.Dinamitzar cultural i socialment la ciutat a nivell intern a la vegada que s’ofereix una mirada cap a fora. És a dir, lluitar per l’accés a la cultura de tothom i, alhora, potenciaruna nova connectivitat de Rubí per a que la ciutat esdevingui un centre cultural de primer ordre forjat desde la perifèria urbana barcelonina.

 

Screen

Concurs internacional de fotografia en format audiovisual

El festival La Nuu 2023 realitza una convocatòria internacional per a treballs fotogràfics en format audiovisual. La Nit del 28 d’octubre ens presentaran els treballs preseleccionats dins l’apartat Screen de La Nuu 2023. Un jurat format per professionals destacats del món de la fotografia i la cultura escollirà a un únic guanyador que rebrà un premi en efectiu de 1000 euros (import al qual se li aplicarà les retencions pertinents).

Els membres del jurat seran:

Pucho, Juan Pedro Martín vocalista del grup Vetusta Morla i cinèfil empedreït, la curadora Natasha Christia i la fotògrafa i editora Emilie Hallard.

Veure Screen

Closer

Enguany iniciem Closer, una nova secció del festival dedicada al visionat de portfolis.

Des de La Nuu volem impulsar el contacte dels fotògrafs amb diferents agents culturals nacionals i internacionals com curadors, editors, dissenyadors i fotògrafs.

Esperem que aquest apropament sigui el niu de noves sinergies entre els col·laboradors i els artistes simpatitzants de La Nuu. Els visionadors d’enguany seran Kalin Kruse, Yana Kruse, Tommaso Parrillo, Matej Sitar i David Molina Gadea.

La preinscripció pel visionat és gratuïta i l’assistència té un cost de 50 euros. Els interessats hauran d’enviar una mostra del seu treball a info@lanuu.cat.

La data límit serà l'1 d'octubre

Els treballs s'hauran de presentar en un pdf amb una breu explicació. El pes del document no pot pesar més de 3 MG

Després d’un procés de selecció, 10 participants podran mostrar els seus projectes als visionadors que col·laboren aquesta primera trobada de Closer.

La Nuu - El FestivalCloser

Workshop

Ser Llobes. Mirar-nos de nou qüestiona el cànon de bellesa femení i proposa un despertar del cos de la dona a través de la imatge que ens condueixi a un (cert) alliberament. En aquest context, plantegem un taller en clau de gènere per a fotògrafes i no fotògrafes. En un espai segur volem generar una transformació de la mirada cap al propi cos i l’aliè, subvertint un imaginari que històricament ha objectualitzat i sexualitat els nostres cossos.

El taller s’estructura en tres parts: I Conversa, II Acció, II Edició + Exposició (efímera).

El workshop serà els dies divendres 20, dissabte 21 i diumenge 22.

Tal com s'especifica el taller està destinats a dones. Les interesades hauran d'escriure l correu info@lanuu.cat.

El cost del taller és de 50€.

Veure programació

Equip Humà

CARLES MERCADER FULQUET

Direcció i curadoria

JORDI GATELL

Direcció de producció

DAVID MOLINA GADEA

Direcció artística

LAIA ALBERT CASADO

Coordinació

MARTA RECOLONS

Ajudant de producció

El Festival 0El Festival 1El Festival 2El Festival 3El Festival 4

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto