Menú

Teo Vázquez

(Cadis, Espanya, 1975)

La Nuu als Barris. Els rostres de la ciutat. Intervenció de l’artista Teo Vázquez als carrers del barri de Les Torres.

El rostres de la ciutat és un projecte d’art contextual de situació, intervenció i participació ciutadana que tindrà lloc durant el festival d’enguany.

La Nuu als barris  s’inicia aquest any però amb intenció de ser reproduïda a diferents barris de la ciutat de Rubí. Un per a cada edició. Aquest any comença aquesta experiència al barri de Les Torres . 

La acció artística serà duta a terme pel fotògraf i artista urbà Teo Vázquez.

Un dels objectius d’aquet projecte és la reivindicació de la perifèria com a centre de producció i consum cultural. Es vol desenvolupar a la perifèria de la perifèria per descentralitzar així també les pròpies dinàmiques culturals de la ciutat de Rubí.

El Barri de Les Torres de Rubí situat a la part sud del seu casc urbà és actualment un dels barris més densament poblats de la ciutat. Els darrers anys, nou vinguts procedents sobretot  del Marroc i de Llatinoamèrica han passat a ser els nostres veïns.

El nom de Les Torres prové d’un conjunt de cases residencials (“torres”) que la família Massana va edificar els anys 20 del segle passat però va ser a partir de 1968 que es van iniciar els treballs d’aixecament dels grans blocs de pisos que ara constitueixen el conjunt de Les Torres pròpiament dites. 

Aquest projecte d’intervenció artística pretén contribuir a la interacció i participació dels veïns i veïnes de Les Torres al voltant del treball de l’artista Teo Vázquez que en col·laboració amb les principals entitats del barri promourà un procés  de creació comunitària. El treball de recerca i dinamització es realitzarà durant dos mesos  per finalment incorporar en els seus murals la imatge d'alguns d'aquests ciutadans i ciutadanes com a icones representatives de Les Torres.

L’objectiu és resignificar l’espai arquitectònic dels seus edificis per tal manera de despertar l’interès emocional , cultural i el propi orgull dels veïns i les veïnes de Les Torres 

Els rostres de la ciutat es recolza en l’impacte visual de la fotografia i dels grans murals exposats al carrer per dinamitzat la ciutat a través de la creació artística i alhora busca reforçar i reflectir la convivència i la cohesió social del barri gràcies a la funció democratitzadora de l’art i la cultura amb una intervenció oberta al aire lliure per a ser gaudida per tots.

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto