Calin Kruse

(Leipzig, Alemanya, 1981)

L’ésser humà és un animal que no es reconeix com a tal. Es mira al mirall i no es veu. Sempre es creu quelcom més: un ésser amb esperit més enllà de la seva materialitat. Potser és per això que el filòsof Markus Gabriel diu que mai encaixem del tot dins la natura. Contraposem el nostre habitat artificial , la ciutat (civis, paraula de la que venen els termes civilització o civisme) amb l’habitat natural, el món salvatge.

El nostre distanciament amb la Natura és la causa dels actuals problemes ambientals. El rastre del humans a la Terra era gairebé insignificant fins l’arribada de les societats industrials on ens hem convertit en una força geològica que està transformant el nostre planeta. Un nou temps geològic que comencem a anomenar Antropocè.

Malgrat tot, no ens n’adonem perquè vivim d’esquenes a la Natura i no ens sentim part d’ella.

El fotògraf, dissenyador, editor i curador, Calin Kruse en el seu treball “Natural encounters” presenta imatges d'animals salvatges que s'alternen amb  paisatges de somni o de malson i detalls de rostres i cossos en primer pla que atrauen un espectador que  contempla directament la natura.

Tot i que totes les espècies poden, almenys en teoria, adaptar-se o aprofitar els assentaments humans, l’apropament dels animals salvatges a les poblacions humanes  genera desconfiança i por. En general, les úniques trobades naturals entre humans i animals transcorren quan aquests últims estan en captivitat o son atropellats.

Aquest passeig pels marges del costat salvatge es concep com un viatge per una  muntanya russa a través d'estats i sentiments d'anticipació, ansietat, por, sorpresa, delit i alliberament. 

Plaça Salvador Allende (Mapa)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto