Bebe Blanco Agterberg

(Amsterdam, Països Baixos, 1995)

La història és una invenció infinita. Cada societat se n'inventa el passat. La història no es basa en els fets sinó en la interpretació dels fets. La ciència històrica és un gènere literari més. Un híbrid creat d’objectivitat, subjectivitat i discurs.

“A mal tiempo buena cara” és un treball fotogràfic basat en la història recent. Com es pot viure en un estat construït sobre el silenci? El projecte és una reflexió sobre el període de transició a Espanya que va seguir després de la mort al llit del dictador Francisco Franco el 1975. Espanya necessitava decidir com passar d'una dictadura a una democràcia sense violència i no va ser possible una ruptura neta. Molts crims de la dictadura van quedar impunes i l’aparell de l’Estat es va reciclar amb els mateixos dirigents. Algunes de les pràctiques del règim dictatorial van continuar i encara es troben en els fonaments més profunds sobre els quals es construeix Espanya avui. 

El projecte mira aquest fet més àmpliament mitjançant la reconstrucció de la memòria col·lectiva pot fer front a l'atrocitat. El treball cerca una combinació entre la imatge d’autor i la imatge més documental per investigar com l'oblit es va convertir en una eina política.

Joaquim Blume 1 (Mapa)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto