Antonio Luque

(Córdoba, Espanya, 1962)

Antonio Luque és un artista multidisciplinar que utilitza tant la imatge bidimensional i el vídeo com la instal·lació artística o sonora.

De vegades, ens oblidem que la tecnologia és una creació humana com la societat o la política.

426 Anarquistes, és un treball sobre la imatge múltiple generada  a partir d'arxiu. Les tres sèries que contenen el treball es desenvolupen en diferents ordres. A la primera, en el resultat final no prima cap rostre sobre els altres, creant un rostre nou, familiar. A la segona sèrie, es desenvolupa una imatge cap a una superposició dels individus produint una imatge irreal. I en la tercera, la visió es fa fosca, tornant als paràmetres de la imatge múltiple.

Després dels fets esdevinguts a la comuna de París el 1871 i veient el govern francès l'auge del moviment anarquista a tot Europa, s'organitzen registres i detencions contra el moviment anarquista amb l'objectiu de reprimir aquest moviment.

Es va cursar ordre de detenció de 426 persones sota l’acusació d’associació il·lícita.

29 dels encausats van poder fugir. Del 6 d'agost al 31 d'octubre del 1894 es va celebrar el judici-espectacle de 30 dels detinguts (19 teòrics anarquistes i 11 delinqüents habituals) per mostrar la convivència de l'anarquisme amb l'hampa.

Però sobretot el judici va servir per crear una opinió desfavorable del moviment anarquista dins de la població i per restringir la llibertat de premsa. Alphonse Bertillon, va fer les fotografies dels 397 detinguts. Sent un dels primers treballs de la fotografia policial moderna.

Cada rostre que compon “426 Anarquistes” no pertany a cap dels detinguts en concret i pertany a tothom. Es conformen així en cares sintètiques que són el reflex d'una societat que malgrat el pas dels anys, i el desenvolupament tecnològic  no ha canviat gaire.

Biblioteca municipal (Mapa)

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies

més informacióAccepto