La Nuu, FESTIVAL DE FOTOGRAFIA DE RUBI

Va néixer l’octubre de l’any 2015 amb la voluntat d’esdevenir una proposta sòlida que apropés els actuals corrents de la fotografia d’autor als ciutadans. Alhora, La Nuu, continua amb la idea de convertir la pròpia ciutat de Rubí en un lloc d’obligada referència dins de l’àmbit de la fotografia.

UNA EXPOSICIÓ TEMPORAL A PEU DE CARRER

Al llarg de tot un mes, diverses instal·lacions fotogràfiques de gran format romandran exposades a la vista de tothom. Les façanes dels edificis i les places de la ciutat es converteixen, així, en un museu a peu de carrer. La principal estratègia del festival és l’ocupació de l’espai públic per tal de despertar la complicitat emocional dels ciutadans i les ciutadanes. La tipologia expositiva del festival La Nuu, al costat de la seva voluntat pedagògica, imposen límits a l’hora de la selecció de les peces i els fotògrafs, però, també el sostreuen del perill de créixer d’esquenes a la ciutat. Aquesta edició omplirà de nou la ciutat de fotografia contemporània per oferir-la sense cap tipus de barrera. Visitants i ciutadans es convertiran en espectadors voluntaris i involuntaris a la Plaça de la Nova Estació, la Plaça d’Anselm Clavé, la Plaça del Dr. Guardiet, la zona de l’Escardívol, la Biblioteca Municipal Martí Taulell i al Celler .

PÚBLIC I PUBLICS

La Nuu té dos propòsits clars, portar el millor de la fotografia a Rubí per gaudi i aprenentatge de tots i alhora dimensionar el nom de la ciutat cap a l’exterior i convertir Rubí en un lloc de referència dins la fotografia. Un viatge d’anada i tornada que convoca distints públics: els ciutadans i ciutadanes de Rubí, amants o no de la fotografia, i un públic atret per la proposta del festival, en principi aquest sí, interessat en la fotografia i la cultura en general

LOCAL/INTERNACIONAL

Enguany la tercera edició de La Nuu referma la seva vocació internacional amb fotògrafs com l’egípcia Laura Al-Tantawy i la participació asiàtica del sud-coreà Sung Jin Park, el japonès Shinya Arimoto i el xinès, resident a València, Xiqi Yuwang. Diferents generacions també conviuen dins la selecció expositiva d’aquest any. Podem trobar, doncs, figures consagrades com Miguel Trillo al costat de joves promeses com David Molina Gadea i Helena Goñi.