Laura El-Tantawy

A In the Shadow of the Pyramids la fotògrafa d’origen egipci Laura El-Tantawy presenta un treball íntim sobre la memòria i la identitat personals alhora que documenta les contradiccions d’un país que es debat entre la tradició i la modernitat. La lluita d’una joventut i d‘un poble que va sortir al carrer per clamar pels seus drets. El dolor i l’esperança al voltant de la plaça de Tahrir es poden copsar en aquestes fotografies impressionistes on predominen la confusió i el color de la sang.
Laura El-Tantawy

Sungjin Park

Diametralment oposat , el treball del fotògraf coreà Sungjin Park Kid Nostalgia ens mostra un seguit de sensibles retrats en blanc i negre. Aquests nois i noies de la ciutat de Seül són estudiants rebels a un sistema escolar excessivament rígid i a una societat híper competitiva que considera fracassat tot jove que no pot accedir a la universitat. Fotografies d’uns joves que es salten les classes i passen les hores en els carrerons fumant i fitant el temps detingut del seu futur.
Sungjin Park

Miguel Trillo

El reconegut fotògraf español Miguel Trillo va començar la seva trajectòria fotografiant la nit de Madrid a finals dels anys 70 i l’eclosió de les llibertats i els canvis socials que va portar la Transició i “la movida madrileña”. Ha retratat diferents generacions de joves i les tribus urbanes que s’han gestat al voltant de la música i la cultura juvenil. A La Nuu podrem veure els retrats que ha fet a la ciutat marroquina de Casablanca a diferents concerts i festivals de rock i rap. Afluencias. Costa Este – Costa Oeste proposa un diàleg transgeneracional a traves de la gènesi de les tribus urbanes del extraradi madrileny i les tribus contemporànies de ciutats com Casablanca, Hanoi, Nova York Ho Chi Minh, Saigon i Los Ángeles.
Miguel Trillo

Iker Basterra

Pacific Highway d’Iker Basterra és el seu treball més personal i es vincula al imaginari de les road movies. El camí com la manera més lliure de descobrir el món i arreplegar tot de bocins per aixecar un refugi individual. L’autor enfronta l’home i la naturalesa esponerosa en la que viu, el continent australià, seguint la ruta dels vells surfistes. Una comunitat que manté la forma de vida, els hàbits i valors pels que va apostar durant la seva joventut. Les seves fotografies ens mostren la tensió i el equilibri entre la civilització i la natura, sempre en una eterna lluita. La necessitat de viure en societat i el desig de fugir.
Iker Basterra

Shinya Arimoto

Tokyo Circulation del fotògraf japonès Shinya Arimoto és un recorregut pels carrers de Shinjuku, un barri en constant ebullició de la ciutat de Tokio. Una deriva que troba el seu rumb en l’interès per les persones. Fotografies en blanc i negre i en format quadrat que miren a la gent d’aprop. I entre ells uns joves que lluiten per mantenir una identitat personal davant enfront la identitats col·lectiva. Una imatge certa d’aquesta megalòpolis en un procés interminable de transformació que no vol perdre la seva mida humana malgrat el seu urbanisme sobrehumà.
Shinya Arimoto

Salva López

L’illa de Salva López. L’amor, o més aviat el desamor, és una de les experiències més intenses de la joventut. La necessitat de l’altre i l’amarg descobriment de que no sempre serem correspostos. El fotògraf va visitar amb la seva parella diferents illes: Japó, Taiwan, Bali, Komodo, Mallora i Menorca. Després d’una crisi sentimental va viatjar, tot sol, a l’illa de Lanzarote per fotografiar els seus desolats paisatges volcànics com una forma de dol. A la tornada va decidir recollir en un llibre les dues cares de la relació: les fotografies en color del seus viatges en parella i el paisatges desèrtics en blanc i negre de la seva solitud.
Salva López

Helena Goni

La jove fotògrafa Helena Goñi ens recorda que el Punk encara no és mort a Behind blue eyes , la seva primera publicació. Polaroids, fotos en color i fotos en blanc i negre; tot un collage de retalls per explicar els dies i les nits d’un grup d’adolescents que ballen tristos una música alegra. Una intimitat plena de caos i tendresa, de violència vital i despreocupació cap el futur. Nihilisme hedonista sense demà quan tot el que es té és el demà.
Helena Goni

Xiqi Yuwang

Xiqi Yuwang va néixer a Xina a la província de Zheijang però des dels vint anys viu a Espanya. En el recull de fotografies sota el nom Petit pont sobre el riu retorna als espais de la seva infantesa i primera joventut. El títol d’aquest treball és, segons l’autor, “una manera clàssica i poètica de descriure el paisatge tradicional típic de la Xina meridional”. Petis rius que serpentegen la ciutat i són creuats per ponts de pedra amb forma d’arc. L’autor no vol documentar els canvis d’un país en transformació sinó retrobar-se amb els paisatges i personatges del seu passat i fotografiar els seus records. Una mirada íntima amb els fantasmes i els miratges dels seus orígens.
Xiqi Yuwang

Rita Puig- Serra i Daniel Pujalte

Amb Good luck with the future ,els fotògrafs Rita Puig- Serra i Daniel Pujalte ens presenten un treball a quatre mans sobre les incerteses del futur. Professionals, econòmiques, sentimentals, socials... Dubtes d’un present també incert de dos fotògrafs joves que reflexionen sobre l’atzar i la llibertat per escollir el nostre camí. Imatges de bodegons i paisatges que remeten “metafòricament a la idea de contingència” i retrats d’uns joves que miren el futur amb desconfiança.
Rita Puig- Serra i Daniel Pujalte

David Molina

David Molina Gadea compila a White Noise Black Mirrow imatges de negres i blanc purs. Fotografies colpejades per la duresa del flaix i la tremolor de les exposicions lentes. Una treball que sorgeix de la confrontació entre dos territoris: el físic i l’emocional. El record del viscut i la ficció de la memòria. Un recorregut geogràfic i vital ple de preguntes. Què significa ser jove a l’Europa d’avui quan la idea d’Europa s’esfondra? Quants dies resten als dies comptats de l’Estat del benestar? Quantes fronteres veurem alçar per protegir la nostre por?
David Molina

Juanan Requena

Juanan Requena és un poeta que escriu amb tinta i llum. Al borde de todo mapa conjuga imatges i paraules per explicar que la foscor és tan sols manca de llum. Que no s’ha de tenir por, només cal obrir els ulls i somniar desperts. La seva pràctica foto-textual rau en l’experimentació vital d’un temps circular. El futur és ahir, diem ara i ja és passat. Sempre som joves perquè sempre vam ser vells. Fotografies tendres i nostàlgiques, plenes de textures, matèriques, guixades, tacades, traspassades per paraules i versos manuscrits que ens expliquen que els camins i viaranys que es ofereix la vida són la mateixa vida.
Juanan Requena

MARTA JAMES

La fotògrafa Marta James realitza uns retrats quadrats d’una bellesa rodona. Fotografies de factura clàssica i d’un acurat blanc i negre que ens parlen dels trossos en els que ens esmicolem. Viure desgasta, som alhora la nostra estàtua hieràtica i les nostres ruïnes. Els seus retratats miren de front tot sabent que arribarà la mort i els obrirà els ulls. Els seu treball congria nitidesa i boira. Un profund i cru amor que olora a spleen. A questa sèrie ens mostra uns joves plens de nostàlgia pel present que no poden viure.
MARTA JAMES